Kategória: Egyedi cikk, Hírek, iPad, iPhone, Kiegészítők/Tartozékok, iSTYLE

Extrém tartók iEszközeink védelmére

2011 November 13 08:58 -
Szerző:
A iStyle jóvoltából újabb tesztelni való cuccokhoz jutottunk hozzá, egyben gondolva a karácsonyi ajándékozásra is.
Az Exogear egy taiwani gyártó, főleg az USA piacára gyárt, de néhány terméke feltűnt már Európában is. Ezek egyik jeles képviselője az Exomount névre hallgató autós telefontartó.
Zseniálisan egyszerű ötletet használ, mégpedig a vákuumos tappanccsal ellátott kar másik végére egy jókora "ruhacsipeszt" helyezett el a gyártó. Ez lehetővé teszi bármilyen telefon gyors és biztonságos rögzítését tokban vagy anélkül.
Többnapos hazai utakon történt tesztelés után is stabilan tartotta a telefonomat, egyszer sem csuklott le menet közben.
A termék fekete, illetve fehér színben lesz megvásárolható hamarosan, 8-9 ezer forintos fogyasztói áron.

Videó megtekintése a Youtube-on
A másik tesztelt termék az Exomount Tablet nevet kapta, és egy univerzális tablettartóról van szó ez esetben. Érdekessége, hogy műszerfalra szerelhető, és gyakorlatilag bármilyen táblagép fogadására képes.

A műszerfal tetejére ragasztott koronghoz rögzül a vákuumos tappancs.
Természetesen a légzsák elé tilos helyezni, ezért csak egy olyan felületünk marad, ahova szerelhető, ez pedig a középkonzol.
Ezzel azonban az a probléma, hogy eltakarja a rádiót, esetleg egyes fontos kezelőgombokat, kapcsolókat.

Videó megtekintése a Youtube-on
Amennyiben meg tudunk békélni ezzel a kényelmetlenséggel, akkor remek elhelyezést tudunk biztosítani táblagépünknek, nem fog zavarni minket a kilátásban sem.
Sajnos még nem találkoztam olyan tabletrögzítővel, amelynél nem kényszerültem valamilyen kompromisszumra a használat érdekében. Azonban sok esetben a durván 10"-os navigáció élménye feledteti velünk ezek a megkötöttségeket.

Végül, de nem utolsó sorban, ismerkedjetek meg az érintőképernyőt is kezelő kesztyűvel, amely sokak számára igen remek karácsonyi ajándék lehet, gondoljunk csak a télen is kerékpározó okostelefon tulajokra, vagy a síelés közbeni halaszthatatlan üzleti hívásokra. Ez a remek kis ruhadarab minden kapacitív képernyőt kezel a beleszőtt fémszálaknak köszönhetően.

Videó megtekintése a Youtube-on
Szerintem a Mikulás is ilyen kesztyűvel nézi meg az iPadjén, hogy kinek adott és kinek kell még ajándékot vinnie :-)

Cikkünk első részét itt találod.
Puhi
1
2011-11-13 12:20
A ruhacsipesz egesz jonak tunik, de a nagyteso gyanitom autopalyan kivul annyira rezonalni/remegni fog, hogy elvezhetetlen lesz rajta barmilyen informaciot is megjeleniteni es leolvasni...
Zulu
2
2011-11-13 13:50
Nekem a kesztyű kell.