Kategória: AppStore, iPod, iPad, iPhone, Lifestyle, Viki & Joe Software

Hungarian Soups (Magyar levesek) iPhone & iPad

2011 Április 14 11:45 -
Szerző: vikiandjoe
Első magyar levesrecepteket tartalmazó alkalmazás Magyarországról
Ugyan az iPhoneClub.hu-n már korábban megjelent a beharangozó cikk, azonban az oldal arculatváltását követően a könnyebb elérhetőség kedvéért újra feltesszük.

A Hungarian Soups (Magyar levesek) a legjobb magyar levesrecepteket tartalmazó interaktív alkalmazás, mely hazai fejlesztők munkáját dicséri. A készítők, Viki és Joe, a lehető legegyszerűbben közelítették meg a főzést, betartva a tradicionális magyar konyha szabályait.Az összes Apple platformra (iPhone és iPod Touch, valamint iPad) elérhető alkalmazás olyan hasznos funkciókkal rendelkezik, melyek kihasználják a készülék adta adottságokat. Ezáltal egy egyszerű receptkönyvet interaktív, felhasználóbarát és modern eszközzé varázsol.
Egy kis információ az alkalmazás háttértörténetéről:

Viki és Joe eredeti célkitűzése egy olyan keretrendszer létrehozása volt, mely lehetővé teszi a magyar konyha sokszínűségének népszerűsítését az egész világon egy modern eszközön keresztül.

A magánszemélyként indított projekt első fázis természetesen az Xcode programozási nyelv részletes megismerésével kezdődött. Az ismeretanyag a kaliforniai Stanford egyetem 4 hónapos online kurzusa során került elsajátításra. Az egyetemi online előadássorozat gyakorlati feladatokat, határidőre beadandó programokat is tartalmazott, ezáltal az újdonságtartalommal rendelkező programozási nyelv könnyen megtanulhatóvá vált.

Míg Joe a programozási feladatokat látta el, Viki folyamatosan állította össze receptjeit, valamint minden egyes levest és később főzeléket elkészített, majd a készételeket lefényképezte. Az alkalmazásokban részletesen bemutatott minden egyes recept hiteles, kipróbált!

A keretrendszerre ezt követően alkalmazni lehetett a már korábban összeállított magyar recepteket, illetve az azokhoz kapcsolódó fényképeket tartalmazó adatbázist.

A megjelenést követően a keretrendszerre épült alkalmazások (iPhone, iPad) csak az angol nyelvet támogatták, mivel az eredeti célkitűzés alapján az alkalmazás a nemzetközi színtérre készült. Igazodva a felhasználói kérésekhez, miszerint nagyon örülnének magyar nyelvű verziónak is, megtörtént a magyar nyelvre történő lokalizálás, mind a keretrendszer, mind a receptek információt tartalmazó adatbázis tekintetében.

A magyar nyelvű verzió megjelenését követően a külföldön élő (kárpát-medencei, kanadai, amerikai, ausztrál) magyarok is örömmel használják magyar nyelven az alkalmazást.

A magyarországi felhasználók körében a legnagyobb sikert a bevásárló lista funkció aratta, mivel ilyen jellegű lehetőség nem volt elérhető más magyar nyelvű alkalmazásokban.További információk a Viki & Joe weboldalán találhatók: http://www.vikiandjoe.com
pr94
1
2011-04-14 16:02
Van ott oldalt egy régi iPhoneclub nevű link/ablak. Ott fellelhető. De a kereső is megtalálja.