Kategória: Egyedi cikk, Kiegészítők/Tartozékok, Teszt, iSTYLE

Táskák az elegancia és a funkcionalitás jegyében

2011 Október 17 16:05 -
Szerző:
Rég olvashattunk táskákról az oldalon, ezért úgy gondoltam, hogy ideje újra tollhegyre tűzni ezt a témát és bemutatni néhány tetszetős darabot.
Az A-QUIP Fusion, a Knomo és a Pataco Alpbach táskáit kaptam tesztelésre.
Mindhárom márka más és más közönséget céloz meg.

Az A-QUIP és PATACO termékek az osztrák AQIPA cég termékei.

Az A-Quip Fusion táskacsaládja mindennapi használatra készült, fekete és barna, vagyis eléggé konzervatív színekben. Jelenleg kétféle kivitel alkotja a választékot.
A 10”-os a táblagépek és a netbookok uniszex kivitelű hordozója, vagyis egyaránt ajánlható mindkét nem tagjainak. Kizárólag vállra akasztható kivitelű, négy tároló-rekesszel, zsebbel látták el, amelyből az egyik az előlapon található és mobil-telefon, szemüveg tárolására is szolgálhat, természetesen szigorúan nem a 4es-6os vonalán használva. A 13,3”-15.6”-os inkább a hölgyek igényét hivatott kiszolgálni dizájn tekintetében. Vállra akasztható vagy kézben hordható, természetesen a vállszíj eltávolítható, amennyiben nem kívánjuk használni. Ennél a modellnél már több zsebet, és az üzleti életben igen hasznos tárolókat találunk, tollak, névjegykártyák, telefon, stb. részére.
Mindkét táska jellemzője, hogy a fogantyú és a vállpánt, az autók biztonsági övéhez hasonló szövetből készült, amely extra tartósságot kölcsönöz neki.
A gyártó nem fukarkodott a minőségi zippzárak alkalmazásánál sem, az eloxált karabinerek, és csatok általában csak magasabb értékű termékeknél jelennek meg.

10” ár: 10 000Ft
13” ár: 12 000Ft

Apróbb problémákat találtam a varrás kidolgozásnál, és néhol az illesztéseknél is, azonban ezt betudom a mintadarab frissességének.

A Pataco egy fiatalosabb, színesebb vonulatot követ, sok zsebbel, háromféle mintázattal.
13”-15,6” kivitelben készült, megerősített védelemmel, amely általában a Messenger jellegű táskák jellemzője. Természetesen minden olyan zseb megtalálható rajta, amelybe kütyüinket elrejthetjük. Sőt, vizes vagy üdítős palackunk elhelyezésére is gondoltak a tervezők. Egy kis fogórészt is kapott, amellyel hosszabb kézben történő hordozást nem javasolunk. A vállpántra levehető telefontartót erősítettek.

Tetszett, hogy a táskát ellátták egy, a bőröndök húzófülére erősíthető pánttal, ez utazás közben nagy segítsége a rohanó utasnak, akinek ebben az esetben felszabadul az egyik keze. Ár: 15 000Ft

A ködös Albion London nevű “városkájában” született meg a Knomo márka.
Táskái már egy sokkal exkluzívabb termékvonulatot képviselnek és inkább divatkiegészítőként funkcionálnak, a használati értékek megtartása mellett. Egyszerű, de igen elegáns vonalvezetésű termékek, amelyek kiválóan egészítik ki az arra fogékony emberek ruhatárát.


A most bemutatandó mindkét táska bírja a Knomo jellegzetes ismertetőit. A steppelt sárga belső, valamint a belső felülethez erősített sorszámozott szivacsszerű táblácska, amely tartalmazza a cég elérhetőségeit.

Lincoln 13” Slim Brief
Szépen megvarrott, igényesen kialakított darab, a belső része csak a laptopunk hordozására alkalmas, más kütyü számára nem alakítottak ki belső tárolót. Viasz szerű anyaggal borított külső része ellenáll a víznek és szennyeződésnek. A hordfülek mellett lecsatolható vállpántot is kapunk a pénzünkért. A külső oldalon elhelyezkedő zippzáras tároló az alapszintű üzleti kiegészítőinket rejtheti. Laptoptöltőnk elrejtése a táskában nem lehetetlen feladat, azonban készüljünk fel arra, hogy kecses kis táskánk felülete furcsa dudorokkal gazdagodhat.
A nagy igénybevételnek kitett részek, mint például a vállpánt és tartófül rögzítője bőrből készült, emellett a zippek és karabinerek is a legkiválóbb anyagok használatáról árulkodnak. Az ára 26 000 Ft.

Saxby Slim 15”
A Messenger táskák sorát gyarapítja ez a kiváló darab. Külső és belső kialakítása, anyagválasztása szinte teljesen megegyezik az előző táskáéval, azonban itt sokkal több tárolóval találkozunk. A termékről csak a legnagyobb elismerés hangján tudunk szólni.
Rendelkezik egy kis kézi hordozófüllel, azonban ezt csak ideiglenesen használjuk, mivel mint általában az ilyen fülek, elég kényelmetlen. Az ára 38 000 Ft.

Sajnos felfedeztünk néhány, apróbb hiányosságot is, ezek bizonyos szintig rontják a termékek használhatóságát, azonban mivel egy divatkiegészítőről beszélünk, ezek az apró gondok feledésbe merülnek a minőség láttán. A vállpánt hosszabb viselés után vághatja a vállunkat, mivel nem látták el szivacsos védővel, mint más táskáknál. A másik ilyen problémát a bőröndfülre fűzhetőség hiányában láttam.

Összegzésül megállapíthatjuk, hogy ezek közül a táskák közül bátran választatunk egyet tabletünk vagy laptopunk védelmére, nem fogunk csalódni. Utolsó közhelyként pedig megjegyezhetjük, hogy ezen hordozók közül mindenki megtalálja a neki vagy pénztárcájának tetsző darabot.

A tesztelt táskákat az iStyle bocsájtotta rendelkezésünkre. Itt megjegyezném, hogy érdemes az üzleteikbe ellátogatni, hiszen a táskák megtapogathatóak és fel is próbálhatóak a helyszínen, valamint más kiegészítők is nagy választékban a rendelkezésetekre állnak.
fuji001
1
2011-10-19 14:12
Tavalyi évben minden teszt után ki lett sorsolva az aktuális cucc, ugye most is így van ???